Coquilles op Aziatische wijze

Ik vind Sint-Jakobsschelpen echt parels uit de zee. Coquilles moeten kort worden dichtgeschroeid om ze sappig te houden. Ik maakte deze Sint-Jakobsvruchten met Yakitori saus om een Aziatische twist te geven aan de schelpen.

Sint-Jakobsvruchten snel dichtgeschroeid

Voor dit gerecht heb je uiteraard coquilles nodig. Maak de schelpen open en haal de noot er voorzichtig uit of koop ze bij de viswinkel al “naakt”. Zorg ervoor dat ze geen caoutchouc worden, door je pan goed op te warmen, genoeg boter te gebruiken en ze kort langs beide kanten te bakken. Binnenin mogen ze nog lichtjes rauw zijn.

Ingrediënten voor de coquilles in yakitori stijl

 • 16 Sint-Jakobsvruchten
 • 2 limoenen
 • 5 takjes verse koriander
 • 2 lente-uitjes, fijn gesneden
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 rode pepertjes
 • 1 cm verse gember
 • 3 eetlepels zoete chilisaus
 • 2 eetlepels vissaus
 • 3 eetlepels sojasaus
 • 2 eetlepels suiker
 • 1 eetlepel mirin

Werkwijze

Spoel de coquilles af onder koud, stromend water om ze proper te maken. Droog ze met keukenpapier. Zorg ervoor dat ze goed droog zijn, zodat er geen water meer mee in de pan kan vallen. Maak een marinade met alle andere ingrediënten (limoen, koriander, sojasaus…). Leg de Sint-Jakobsnoten in de marinade en laat ze een halfuur trekken. Nu komt het belangrijkste stuk: het bakken. Schroei ze dus kort toe, door ze zo’n twee minuten in een warme pan, langs de beide kanten te bakken. Besprenkel ze regelmatig met de marinade. Garneer de coquilles met limoensap en koriander.

Om dit voorgerecht af te maken, schepte ik er nog marinade over en voegde ik zeekraal, lente-uitjes en gefrituurde ui toe.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s