Zelfgemaakte ginger ale A.K.A. gemBert 😉. Onder lichte druk van mijn dochter, probeer ik mijn etensafval ook nog te gebruiken. Zij draait stukjes gember vaak in verse thee en ik maak van de schillen deze ginger ale.
Wil je het zelf ook proberen? Verzamel dan 250 gram schillen van verse gember, 1 l water, 450 gram suiker, 5 zwarte peperkorrels, 1 citroen, 5 pimentbessen en vanille-essence.
– was de schillen
– doe de schillen met het water in een pan en breng aan de kook
– laat op een laag vuur staan en voor een halfuur infuseren
– giet het goedje door een zeef en vang het vocht op
– was de citroen en schil die met een dunschiller
– voeg de citroenschillen, peperbollen, piment en de suiker toe aan het gemberwater en breng aan de kook
– roer tot de suiker is opgelost en laat 5 minuten zachtjes koken
– laat afkoelen, voeg de vanille-essence toe en zeef het drankje de volgende dag (!)
– giet in flesjes met een gemBert logo erop 😉