Een zacht en fris voorgerecht met een glansrol voor een heerlijke vis: pladijs! Een friszuur en toch hartig sausje dat bovendien mooi oogt. Dit voorgerecht bevat een waaier aan smaken en is toch niet zo heel moeilijk te maken. Lees en probeer gerust zelf!
Benodigdheden
- 1 stengel selder
- 1 ui, fijngesneden
- 1 teentje look, fijngesneden
- 1 stengel citroengras, zeer fijn gesneden
- 1 dl witte wijn
- 1 dl witte vermouth
- sap van 1 citroen
- 4 cl room
- witte druiven – een 15 tal, gepeld, ontpit en in vieren gesneden
- eventueel eetbare viooltjes voor de kleur
- verse pladijsfilet
Bereidingswijze
Stoof ze selder, ui en look aan. Voeg wat later het citroengras toe. Blus het geheel met de witte wijn, vermouth en het citroensap. Laat dit inkoken tot de helft. Voeg room toe en zout naar eigen smaak.
Bak de pladijsfilet, liefst uit één stuk. Een pladijs mag je ook op het vel bakken, als je dat wilt. Breng op smaak met peper en zout. Garneer de pladijs op een mooi bordje mét rand (zodat het sausje niet van het bord kan rollen). Giet het citroensausje erom heen. Werk af met de druifjes en eventueel eetbare viooltjes.
Die pladijs gaan wij eens proberen en bij Delhaize lagen er viooltjes zag ik🍸👍
Dat is super! Laat maar weten hoe het resultaat was!