Pladijs met een sausje van citroengras en witte wijn

Een zacht en fris voorgerecht met een glansrol voor een heerlijke vis: pladijs! Een friszuur en toch hartig sausje dat bovendien mooi oogt. Dit voorgerecht bevat een waaier aan smaken en is toch niet zo heel moeilijk te maken. Lees en probeer gerust zelf!

Benodigdheden

 • 1 stengel selder
 • 1 ui, fijngesneden
 • 1 teentje look, fijngesneden
 • 1 stengel citroengras, zeer fijn gesneden
 • 1 dl witte wijn
 • 1 dl witte vermouth
 • sap van 1 citroen
 • 4 cl room
 • witte druiven – een 15 tal, gepeld, ontpit en in vieren gesneden
 • eventueel eetbare viooltjes voor de kleur
 • verse pladijsfilet

Bereidingswijze

Stoof ze selder, ui en look aan. Voeg wat later het citroengras toe. Blus het geheel met de witte wijn, vermouth en het citroensap. Laat dit inkoken tot de helft. Voeg room toe en zout naar eigen smaak.

Bak de pladijsfilet, liefst uit één stuk. Een pladijs mag je ook op het vel bakken, als je dat wilt. Breng op smaak met peper en zout. Garneer de pladijs op een mooi bordje mét rand (zodat het sausje niet van het bord kan rollen). Giet het citroensausje erom heen. Werk af met de druifjes en eventueel eetbare viooltjes.

2 gedachten over “Pladijs met een sausje van citroengras en witte wijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s