Okonomiyaki

Authentieke okonomiyaki is een traditioneel hartige Japanse pannenkoek op basis van witte kool, bloem en ei. Okonomiyakisaus is een saus op basis van ketchup en worcestershiresaus. Kant en klaar te verkrijgen in de Aziatische supermarkt.

Ingrediënten

  • 200 ml water
  • 1 theelepel bouillonpoeder (liefst konbu dashi bouillon – als je dan toch in de Aziatische supermarkt bent!)
  • 160 gram bloem
  • 4 eieren
  • een snuifje suiker
  • een snuifje zout
  • 40 gram fijngehakte lente-ui
  • 480 gram fijngehakte witte kool
  • 160 gram fijngesneden varkensgehakt of scampi’s
  • bonitovlokken (eveneens in de Aziatische supermarkt)
  • gepekelde gember
  • verse koriander
  • 1 eetlepel olijfolie
  • okonomiyakisaus

Zo maak je Japanse okonomiyaki

Los het poeder op in water om bouillon van te maken. Neem een kom en doe er de bloem, het zout, de suiker en de bouillon aan toe. Meng goed dooreen. Voeg de witte kool, lente-uien en vier eieren toe. Meng weer goed door elkaar.

Zet een grote pan op een middelhoog vuur. Giet het mengsel in te pan, tot het ongeveer een pannenkoek wordt van zo’n 2 cm dikte. Voeg nu het vlees of de scampi’s toe en zet een deksel op de pan. Laat 6 minuten stomen. Draai de pannenkoek voorzichtig om. Laat het baksel opnieuw 6 minuten stomen met het deksel erop.

Stort de pannenkoek op een proper bord en bestrijk het mengsel met de saus. Dit mag veel zijn. Werk af met de, koriander, opgelegde gember en bonitovlokken.

Voor de oplettende chefs: is het mengsel nog warm, dan lijken de bonitovlokken nog even tot leven te komen.

Haal je chop sticks boven en genieten maar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s